5 Ocak 2011 Çarşamba

zeytinyağlı kereviz

eveet yine ben. bugün purptakal ile blogtan ve gelecekle ilgili planlarımızdan bahsettik biraz. neler olduğundan o bahsetsin ya da bi zaman bahsederiz ve burda yayımlarız belki.

gelelim yemeğe: aman efendim kereviz kokar, ıyk ben yemem onu falan demeyin. buram buram kereviz kokmuyor yerken. bu seferki tarifte bolca göz ölçüsü var, yavaş yavaş göz kararını öğrenmeye başlayalım:)

1 adet orta boy kereviz (yaklaşık bir yumruk büyüklüğünde)
1 adet orta boy patates 
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet portakal
çeyrek limon
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kesme şeker

kerevizi soyup kuşbaşı büyüklüğünde kesin ve salata kasesinden daha küçük ama derin bir kaba koyun. üzerine gelecek kadar suyla doldurun. suya limonu sıktıktan sonra limonu da içine atın. beklesinler orda biraz.
patatesi ve havucu da kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
soğanı ise halka halka doğrayın çatala gelebilmesi için.

zeytinyağı ve soğanı tencereye koyup kısık ateşte soğanların rengi iyice sararana dek kavurun. sonra havuçları atın üzerine ve soğanlar havuçları sarana dek karıştırın. hafifçe de kavrulmuş olurlar böylece. sonra da patatesi ve kerevizi ekleyin. bunları da birbirleriyle kaynaştırın. bir portakalı sıkıp suyunu ekleyin tencereye. üzerine şekerleri ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar da tuzu ekleyin. sonra hani o kerevizlerin içinde durduğu limonlu su vardı ya hah işte ondan da ekleyin. ölçüsü ise en üstteki sebzelerin yarısına gelene dek. bu da yaklaşık 1 çay bardağı sanırım. sonra güzelce bir karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin. havuçlar piştiyse hepsi pişmiştir. ocağı kapadıktan sonra kerevizin saplarını da içine atın. biraz aroma versin. ılık yemenizi tavsiye ederim. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder