16 Ocak 2011 Pazar

Muffin

Muffin i muffin yapan üzerindeki süslemesi midir yoksa şekli midir? Yok pardon o dediğim cupcake. Muffin küçük porsiyonlarda yapılan kektir. Kağıttan kalıplara konulur fakat o kalıplar sonra yayılıyor bazen öyle bir derdi var. Birbirlerine destek olsun diye sıkı fıkı koyarsanız da fırında birbirlerine kaynayıp yapışık bilmemkaçızlar olarak çıktıkları görülmüştür tarafımdan. Belki kağıdın kalitesiyle ilgilidir belki de kağıdın içine fazla koymamak gerekir. Neyse isviçreli bilimadamları buna bir çare bulmuşlar ve silikon kapları icat etmişler. Ben bunları da yıkamaktan hazzetmediğim için içlerine kağıt koyuyorum sonra bulaşık çıkarmadan kek yemiş oluyorum. 

Malzemeler:
4 yumurta
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 çay bardağı un

Yumurtalarla şekeri çırpın, çok çırpmayın kabarmayabiliyor. Şekeri eritin yeter. Üzerine geri kalan malzemeleri koyun. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek koymayı unutmayın, kekin havalanmasını ve daha çok kabarmasını sağlıyor.

Bir yandan da evde kalmış siyah çikolata vardı, onu benmari usulü erittim. Benmari de denmez de buharda nerdeyse.


Kalıplara koyduğum kek harcının üzerine birer çay kaşığı kadar bu çikolatadan koyup üstlerini kekin beyaz kısmıyla örttüm. 



25 dakika 180oC lik fırında pişti buncağızlar. 


Sonra çıkardım yedim:) Güzel olmuş şekerini daha az koyabilrmişim hatta. Eritip koyduğum çikolata dibe inip sertleşmiş daha da hoş olmuş. Belki eritmeseydim ortada kalırdı onu da denedim ama kesmedim o keki henüz. Yemedim yani:) Kesilmiş hali de şöyle:

Kardeşim biraz daha çikolata eritip üzerlerine sürdü. Çikolatayı koyduğum kaşığı sıyırayım derken yedikçe bayıldım beğendim bol bol kalori aldım.

Olsun nolcek, afiyet olsun:)

5 yorum:

  1. lezziz görünüyoor. bende denemek istiyorum,en kısa zamanda.. Ellerinize sağlık *.*

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, üzeri de kıtır oluyor, mis gibi:)

    YanıtlaSil
  3. o may gat. ben de denicem bundan. acaba sadece kağıt kalıpta yayılmadan dururlar mı?

    YanıtlaSil
  4. ben durduramadım ama durmaları lazım mantıken. kağıdın kalitesinden olablir yukarda dediğim gibi. ya da çok harç koymamak lazım.

    YanıtlaSil
  5. bikaç kağıt üstüste koyunca dağılmıyor:) kalıp yetmeyince öyle yapıyorduk. 2-3 kağıt yeter üstüste

    YanıtlaSil