28 Ocak 2011 Cuma

Milföyden Kolay Baklava

Size çoook kolay bir baklava tarifi vereceğim. Bu baklava için 14 milföy, bir su bardağı kadar ceviz ve sıvı+tereyağına ihtiyacınız var. Tabi bir de şerbet yapmak lazım:)
Durun şöyle derleyip toplayayım,

Malzemeler:
14 Milföy
1 Su bardağı ceviz/fındık/fıstık
5 Yemek kaşığı tereyağı
4 Yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbet için:
3 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup kaynatın. Sonra soğumaya bırakın.

Üstüste koyduğunuz 7 milföyü oklavayla açın, sereceğiniz tepsi boyutuna getirin. Sonra tepsiye yerleştirirken de yetişmeyen uçlarını çekiştirince genişliyor her halukarda yamuk yumuk açsanız da tepsinin zeminini kaplayabiliyorsunuz yani.



Sonra içine cevizleri yayın, ve üzerini diğer 7 kat milföyle kapatın. Dilimleyin, yağını kaşıkla yayın, fırınlayın:)

Ben bir de kaymaklı baklavayı sevdiğimden kaymaklısından yaptım. Onun için de yarım litre süte 60 gram civarı irmik koydum. İstediğim koyuluğu yani muhallebi kıvamını elde edinceye kadar da ekledim. Bu baklavayı 6 kat milföyden yaptım. Onun fotoğrafı yok ama cevizlinin var.


Fırından çıkınca sıcak baklavanın üzerine soğumuş şerbeti dökün. Soğuyunca tatlı servis edin.

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. üfff muhteşem valla.kaymağı karıştırmayalım,zira şak diye düşüp bayılıcam=))emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ay teşekkür ederim imkan olsa da tattırsam:) aynı baklava ayıptır demesi:)

    YanıtlaSil