3 Mart 2011 Perşembe

Bloguma Dokunma!

by Gül Yılmaz

Bugün ilk kez bloga ulaşmaya çalıştığımda bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir yazısını görüp bozguna uğradım. Başından beridir tüm bu engellemelerden dolayı internet kurdu olup çıktık nerde ne dns'i kullanılır host dosyasını değiştirme vs. Bildiğin açık açık her yerde yargının kararını nasıl yararız diye yüzlerce anlatım var. Dolayısıyla da evimdeki bilgisayarımdan sürekli girebiliyordum. Fakat bugün değişik bir bilgisayardan giriş yaptım ve o yazıyla karşılaşınca çok üzgün hissettim kendimi.

Sanırım bir yerlerde bazı bloglarda digiturk'ün yine sanırım milyon dolarlarla yayın hakkını aldığı maçlar yayınlanıyormuş, bedavaya. Digiturk de bunu kapattıramayınca çareyi tüm blogspot.com'u kapattırmakta bulmuş.

"Yassah hemşerim" anlayışı her yerde!

Zaten bloglarından maç yayını yapabilmeyi beceren insanların değil internet bilgisayar kurdu oldukları su götürmez bir gerçek. Sadece bloglarında içlerini döküp saçma veya saçma olmayan paylaşım yapan insanların etkileneceğini bile bile, bu kadar büyük bir tepki alacaklarını bile bile blogspot.u kapattırmak? Reklamın iyisi de kötüsü de derler ama üyeliklerini kapattıranlar olmuş.

Çözüm bulmak yerine, köprüden intiharları engellemek yerine köprüyü yaya geçişine kapatmak?

Sorunlu siteleri ve bunlardan sorumlu kişileri bulmak yerine binlerce insanı etkileyecek bir yeri kapatmak?

Algımız çok dar çok kıt. Gerçekten çok yavaş ilerliyoruz. Egomuz her yanımızı sarmış. Akıl mantık geri planda. Amaçsızız. Dediğim dedik tavrı sergileniyor, "bu site kapanacak! öyle ya da böyle!".

Ayıp, yazık.

Şurada imza kampanyası var ordan desteğinizi verebilirsiniz.
http://www.blogumadokunma.com/

Gelecek postta zamane kahvesinin düzenlediği "zamane şefleri" yarışmasına katıldığım pastayla fırından çıkan yenebilecek şeylere geri döneceğiz umarım.
Bugün bu çıktı fırından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder