5 Şubat 2011 Cumartesi

yalancı tavuk göğsü

selaaaam. uzun zamandır canım sıkkındı ve mutfağa girmek içimden gelmiyordu. bugün mutfakla aramı düzelttim, umarım canımın sıkkınlığını da hallederim:)

gelelim tarifimize, oldukça basit ve yapımı da kolay.

yarım paket (125gr) margarin
4 çorba kaşığı un (tepeleme dolu)
1 su bardağı şeker (silme dolu)
4 su bardağı süt
1 paket vanilin

metal bir tencerede metal bir çırpıcı ile un ile margarini iyice karıştırın. tahta kaşık kullanmayın sütlü tatlılarda, yerken tahta tadı almak istemezsin herhalde:) yağ ve un ne kadar çok kavrulursa kıvam o kadar iyi olacaktır. şöyle bir şey olmalı.


ardından şekeri de üzerine ekleyip kısa bir süre çırpın ve sütü yavaş yavaş ekleyin. kaynamaya başlayana dek karıştırın. sütlü tatlılarda kaynama su kaynaması gibi değil de göz göz olur. patlayan gözler oluşmaya başladığında vanilyayı katın. yoğunlaşmaya başladığında da kapatın ocağı ve kaselere dökün. altı kase çıktı bu tatlı. ha bir de ben hiçbir tarife sadık kalamadığımdan buna da yine bi şeyler kattım:) ocaktan almadan önce içine 2 çay kaşığı kadar hindistan cevizi ekledim. ağza arada gelen minik tanecikler sayesinde tavuk göğsü parçalarıymış hissi de yarattım böylece:) ister tarçın ile ister sade yiyin. afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerine saglik canim nefiss görünüyor! sicacik sevgier

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederimm. bi gün beklerse tadı tam oturmuş oluyor:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım tavuk göğsüneeeee, ellerine sağlık ben de yapcam:p ya da sen bana yap:p

    YanıtlaSil